Over mij

Ik help jou maximaal te presteren en gezondheid te optimaliseren op verschillende vlakken!

door hulp met manuele technieken, voeding, training, levensstijl en duurzame gezondheid

Mijn naam is Randy Oldenziel. Afgestudeerd fysiotherapeut en werkzaam bij Fysiotherapie Mantinghcentrum in Stadskanaal.

Als fanatieke (top)sporter heb ik ervaren dat sportmassage iets te bieden heeft bij herstel en lichamelijke klachten die onder andere veroorzaakt worden door het sporten. Tijdens mijn opleiding ‘Sport & Beweging’ heb ik gekozen voor de module ‘Sportmassage’. De werking van spieren fascineerde mij. Gedurende mijn studie ‘Fysiotherapie’ in 2014 aan de Hanze Hogeschool ben ik gestart met een eigen onderneming. Mede met het doel om mijn sportmassage skills te professionaliseren en palpatie (voelen) technieken van spieren te verbeteren. Tegelijkertijd werkte ik in een sportcentrum, hier gaf ik fitness instructies en bootcamp lessen. Hier ontdekte ik dat voeding een belangrijk component was voor spiergroei, herstel en optimalisatie van het lichamelijk functioneren. Ook experimenteerde ik hiermee op mijn eigen lichaam. Regelmatig hielp ik personen met afvallen, fysiek sterker te worden of gaf adviezen op het gebied voor het hanteren van een gezonde levensstijl. Tevens heb ik 2 jaar sportverzorging en sportmassage ervaring opgedaan bij de voetbalclub ‘GRC Groningen’.

Tijdens mijn studie ‘Fysiotherapie’ zag ik de meerwaarde in van (sport)massage op het zenuwstelsel en de hersenen. Het zorgt letterlijk voor het activeren van het rust en verteringssysteem. Lokaal op spierniveau worden er allerlei stoffen vrij gemaakt en de aanraking zorgt ook nog eens voor het vrijkomen van belangrijke hormonen. Bij een goed gegeven (sport)massage geeft dit allen een bijzonder positief effect voor herstel en lichamelijks balans.

In mijn werk als fysiotherapeut bepaal je een persoonsgebonden behandelplan waar kneden en triggerpoint therapie een onderdeel van kunnen zijn. Als fysiotherapeut heb ik een verdiepende cursus gedaan voor schouderklachten.

Gezien de positieve effecten van sportmassage en de inspirerende gesprekken met cliënten kan ik het niet laten om naast mijn werk als fysiotherapeut door te gaan met het geven van sportmassage behandelingen.

Inmiddels is mijn interesse omtrent sport, gezondheid en levensstijl gegroeid. Het lichaam is een complex wezen. Vanuit mijn ervaring en opleidingen kijk ik op een alomvattende (holistisch) manier naar klachten en hierin worden verschillende aspecten van gezondheid in meegenomen. Ook zie ik de meerwaarde van het inzetten van vitamines en mineralen of specifieke voedingsmiddelen om klachten op te lossen, sportprestaties te perfectioneren of simpelweg de algehele gezondheid te verbeteren/optimaliseren. Mijn netwerk bestaat uit verschillende gezondheidsexpert, soms zijn er meerdere expert nodig om iemand zijn of haar gezondheid te optimaliseren.

Sinds 2021 ben ik gestart aan de opleiding ”Osteopathie” aan de International Academy of Osteopathy in Zeist. In 2025 hoop ik afgestuurd te zijn als Osteopaat. 

Osteopathie is een manuele behandelwijze die ervoor zorgt dat alle bewegingsverliezen worden geoptimaliseerd. Osteopathie past holisme toe en probeert invloed uit te oefenen op het bewegingsapparaat, de organen en cranio-sacraal (van schedel tot aan heiligbeen) om het zelf herstellend vermogen te stimuleren. 

Opleidingen

Cursussen

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een afspraak plannen?  neem dan contact op, telefonisch of via het contactformulier. 

Ook voor het maken van een afspraak voor fysiotherapeutische interventies zoals echografie, shockwave therapie, dry needling of revalidatie training kun je contact met mij opnemen. Deze behandelingen vinden plaats bij Fysiotherapie Mantinghcentrum in Stadskanaal.

Maak kennis met Osteopathie

In verband met mijn opleiding ‘Ostheopathie’ zoek ik personen om op te oefenen.

Tegen een vergoeding van slechts € 40,- voer ik een uitgebreid osteopathisch onderzoek en behandeling uit van 60 minuten.